Granola su jogurtu

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Granola su jogurtu

Ingredientai

Granola

  • avižiniai dribsniai
     250 g
  • migdolai
     100 g
  • linų sėmenys
     30 g
  • klevų sirupas
     50 ml
  • migdolų aliejus
     50 ml
  • apelsino žievelė
     
  • vanilė
     
  • malti imbierai
     
  • druska
     
  • džiovintos spanguolės, vyšnios ar svarainiai
     

Patiekimui

  • jogurtas be priedų
     600 g
  • uogos
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių C.

Ant kepimo formos išklokite kepimo popierių.

Avižinius dribsnius sutrinkite taip, kad jie būtų vidutiniškai-stambiai sumalti.

Į dubenį supilti dribsnius, migdolus (vidutiškai smulkiai pjaustytus), sėmenis, sirupą, aliejų ir viską išmaišykite, kad aliejus ir sirupas vienodai pasiskirstytų po avižas ir riešutus.

Avižų ir riešutų masę supilkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir kepkite 45-50 minučių retkarčiais pamaišydami, kad masė tolygiai paruduotų.

Kai granola iškeps, išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.

Laikykite sandariuose stiklainiuose. 

Granolą patiekite su dubeniu jogurto, uogomis ir, jei norite, medumi ar sirupu.

Granorą galima laikyti net keletą savaičių.

Panašūs receptai

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis

Kreminis glotnutis

20min • Lengvas