Granola su jogurtu
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Granola
-
avižiniai dribsniai250 g
-
migdolai100 g
-
linų sėmenys30 g
-
klevų sirupas50 ml
-
migdolų aliejus50 ml
-
apelsino žievelė
-
vanilė
-
malti imbierai
-
druska
-
džiovintos spanguolės, vyšnios ar svarainiai
Patiekimui
-
jogurtas be priedų600 g
-
uogos
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių C.
Ant kepimo formos išklokite kepimo popierių.
Avižinius dribsnius sutrinkite taip, kad jie būtų vidutiniškai-stambiai sumalti.
Į dubenį supilti dribsnius, migdolus (vidutiškai smulkiai pjaustytus), sėmenis, sirupą, aliejų ir viską išmaišykite, kad aliejus ir sirupas vienodai pasiskirstytų po avižas ir riešutus.
Avižų ir riešutų masę supilkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir kepkite 45-50 minučių retkarčiais pamaišydami, kad masė tolygiai paruduotų.
Kai granola iškeps, išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
Laikykite sandariuose stiklainiuose.
Granolą patiekite su dubeniu jogurto, uogomis ir, jei norite, medumi ar sirupu.
Granorą galima laikyti net keletą savaičių.