Grietinėlės ledai su avietėmis ir sausainiais

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Grietinėlės ledai su avietėmis ir sausainiais

Ingredientai

Ingredientai:

  • avietės
     400 g
  • cukrus
     100 g
  • grietinėlė, 35 % riebumo
     600 ml
  • kondensuotas pienas
     340 ml
  • sausainiai
     12 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Avietes suberkite į puodą su cukrumi. Pavirkite ant vidutinės kaitros 5 minutes, sutrinkite ir atvėsinkite. 

Dubenyje išplakite grietinėlę. Į grietinėlę supilkite kondensuotą pieną ir atsargiai išmaišykite. 

Imkite šaldymui tinkamą indą. Dėkite sluoksnį plaktos grietinėlės, su šaukštu padėliokite trintos aviečių  masės, tada vėl grietinėlės sluoksnį ir galiausiai su šaukštu padėliokite aviečių masės. Užbaigdami paskutinį sluoksnį papuoškite trintomis avietėmis ir su peiliu atsargiai pamaišykite, kad išeitų norimas ornamentas. 

Sušaldytus ledus supjaustykite plokštelėmis. Su apvalia formele išspauskite apskritimus ir dėkite tarp dviejų sausainių.
 

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Uogų tiramisu

1h • Vidutinis