Grietinėlės ledai su avietėmis ir sausainiais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
avietės400 g
-
cukrus100 g
-
grietinėlė, 35 % riebumo600 ml
-
kondensuotas pienas340 ml
-
sausainiai12 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Avietes suberkite į puodą su cukrumi. Pavirkite ant vidutinės kaitros 5 minutes, sutrinkite ir atvėsinkite.
Dubenyje išplakite grietinėlę. Į grietinėlę supilkite kondensuotą pieną ir atsargiai išmaišykite.
Imkite šaldymui tinkamą indą. Dėkite sluoksnį plaktos grietinėlės, su šaukštu padėliokite trintos aviečių masės, tada vėl grietinėlės sluoksnį ir galiausiai su šaukštu padėliokite aviečių masės. Užbaigdami paskutinį sluoksnį papuoškite trintomis avietėmis ir su peiliu atsargiai pamaišykite, kad išeitų norimas ornamentas.
Sušaldytus ledus supjaustykite plokštelėmis. Su apvalia formele išspauskite apskritimus ir dėkite tarp dviejų sausainių.