Grikių apkepėlė su vištiena ir pievagrybiais
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai grikių košei:
-
grikiai300 g
-
vanduo0.75 l
-
sviestas50 g
Įdaro ingredientai:
-
viščiukų broilerių filė200 g
-
svogūnai2 vnt.
-
pievagrybiai250 g
-
rapsų aliejus3 šaukštas (-ai)
-
grietinė120 g
-
druskapagal skonį
-
bazilikaspagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Užpilo ingredientai:
-
kiaušiniai2 vnt.
-
grietinė200 g
-
druskapagal skonį
-
fermentinis sūris150 g
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite birią grikių košę. Baigiant virti, įmeskite sviestą, druskos (neprivaloma) ir išmaišykite.
Paruoškite įdarą. Vištienos filė supjaustykite 0,5–1 cm dydžio gabalėliais. Svogūnus susmulkinkite. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus. Tada sumeskite vištieną ir dar pakepkite 3 min. Galiausiai suverskite pievagrybius ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą, supilkite grietinę, pabarstykite druska, pipirais, bazilikais ir troškinkite, kol išgaruos skysčių perteklius (~ 8 min.).
Paruoškite užpilą. Dubenėlyje gerai suplakite kiaušinius, grietinę, druską ir pipirus. Sūrį padalykite perpus (po 75 g) ir atsidėkite.
Kepimo skardą patepkite aliejumi ar sviestu. Į ją suberkite pusę grikių košės. Tolygiai pabarstykite 75 g tarkuoto sūrio. Ant jo suverskite visą įdarą su vištiena ir išlyginkite. Ant viršaus sukrėskite likusią grikių košę. Ant košės pilkite pagamintą užpilą (išmaišytus kiaušinius, grietinę, druską ir pipirus). Ant viršaus pabarstykite likusį tarkuotą sūrį.
Pašaukite į iki 190 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus (~ 25–30 min).
1 patarimas. Vištieną galite pakeisti kalakutiena ir naudoti šaldytus, o ne šviežius grybus.
2 patarimas. Patiekalas tinka priešpiečių dėžutei.