Grikių apkepėlė su vištiena ir pievagrybiais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Grikių apkepėlė su vištiena ir pievagrybiais

Ingredientai

Ingredientai grikių košei:

  • grikiai
     300 g
  • vanduo
     0.75 l
  • sviestas
     50 g

Įdaro ingredientai:

  • viščiukų broilerių filė
     200 g
  • svogūnai
     2 vnt.
  • pievagrybiai
     250 g
  • rapsų aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • grietinė
     120 g
  • druska
      pagal skonį
  • bazilikas
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Užpilo ingredientai:

  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • grietinė
     200 g
  • druska
      pagal skonį
  • fermentinis sūris
     150 g
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite birią grikių košę. Baigiant virti, įmeskite sviestą, druskos (neprivaloma) ir išmaišykite.

Paruoškite įdarą. Vištienos filė supjaustykite 0,5–1 cm dydžio gabalėliais. Svogūnus susmulkinkite. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus. Tada sumeskite vištieną ir dar pakepkite 3 min. Galiausiai suverskite pievagrybius ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą, supilkite grietinę, pabarstykite druska, pipirais, bazilikais ir troškinkite, kol išgaruos skysčių perteklius (~ 8 min.).

Paruoškite užpilą. Dubenėlyje gerai suplakite kiaušinius, grietinę, druską ir pipirus. Sūrį padalykite perpus (po 75 g) ir atsidėkite.

Kepimo skardą patepkite aliejumi ar sviestu. Į ją suberkite pusę grikių košės. Tolygiai pabarstykite 75 g tarkuoto sūrio. Ant jo suverskite visą įdarą su vištiena ir išlyginkite. Ant viršaus sukrėskite likusią grikių košę. Ant košės pilkite pagamintą užpilą (išmaišytus kiaušinius, grietinę, druską ir pipirus). Ant viršaus pabarstykite likusį tarkuotą sūrį.

Pašaukite į iki 190 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus (~ 25–30 min).


1 patarimas. Vištieną galite pakeisti kalakutiena ir naudoti šaldytus, o ne šviežius grybus.
2 patarimas. Patiekalas tinka priešpiečių dėžutei.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas