Grikių blynai su varške ir morkomis
-
Gaminimas 35min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
grikių kruopos250 g
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
nedidelė morka2 vnt.
-
petražolė1 šaukštas (-ai)
-
kalendra0.25 šaukštelis (-iai)
-
varškė100 g
-
kiaušiniai3 vnt.
-
miltai3 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
aliejus kepimui
Patiekimo ingredientai:
-
natūralus rūgpienis100 ml.
-
varškė100 g
-
kapoti krapai1 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite grikius ir palikite atvėsti.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkintus svogūnus, česnakus (1 skiltelę) ir tarkuotas morkas, kol suminkštės.
Susmulkinkite petražoles ir kalendras.
Dideliame dubenyje gerai išmaišykite visus patiekalo ingredientus (išskyrus aliejų). Kad varškę būtų lengviau maišyti, galite pagrūsti su šakute.
Iš gautos masės kepkite blynus.
Patiekite su grietine ar rūgpieniu, sumaišytu su varške, krapais, druska ir pipirais.
Patarimas. Vietoje vienos morkos galite pridėti keptų grybų.