Grikių kruopų salotos su sūriu ir grybais
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
grikių kruopos300 g
-
marinuoti pievagrybiai300 g
-
olandiškas sūris100 g
-
citrina0.25 vnt.
-
petražolėspapuošimui
-
salotų lapai4 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite grikius kaip nurodyta ant pakelio. Grikius atidėkite atvėsti. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite susmulkintus svogūnus iki traškumo.
Dubenyje išmaišykite grikius, pievagrybius, tarkuotą sūrį ir traškius svogūnus. Salotas pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Papuoškite petražolėmis. Patiekite su salotų lapais.
Patarimas: Olandišką sūrį pakeitus tofu sūriu, patiekalas tiks veganams.