Grikių miltų sausainiai su medumi
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Grikių miltai110 g
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Medus4 šaukštas (-ai)
-
Vanilės ekstraktas0.5 šaukštelis (-iai)
-
Soda0.5 šaukštelis (-iai)
-
Grietinė1 šaukštelis (-iai)
-
Aliejus2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ˚C.
Kiaušinius su medumi išplakite labai gerai – iki putų. Į gautą masę supilkite vanilės ekstraktą, aliejų. Suberkite sodą, sumaišytą su grietine, ir viską gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Į skardą dviem šaukštais dėkite tešlą, formuodami nedidelius sausainukus. Kepkite per vieną kartą, nes tešla labai greitai brinksta ir keičiasi jos konsistencija. Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite 10–12 minučių.