Grilyje kepta vištiena su prieskoniais, mangų salsa ir kuskusu įdarytais salotų lapais
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
pankolių sėklos0.5 šaukštas (-ai)
-
aitriųjų paprikų milteliai0.5 šaukštas (-ai)
-
indiški kmynai0.5 šaukštas (-ai)
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
viščiukų šlaunelių mėsa600 g
-
kuskusas2 porcijos
-
daržovių sultinys0.5 kubelio
-
sunokęs mangas1 vnt.
-
svogūnų laiškai4 vnt.
-
agurkas1 vnt.
-
Pipirai RED CAYENNE1 vnt.
-
kalendra1 ryšulėlis
-
žaliosios citrinos2 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska1 žiupsnelis
-
salotų lapai1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištiena:
Sugrūstas pankolių sėklas sumaišykite su kitais prieskoniais ir šiame mišinyje apvoliokite vištienos šlaunelių filė.
Kuskusas:
Išvirkite kuskusą pagal nurodymus ant pakuotės kartu su 1/2 sultinio kubelio.
Mangų salsa:
Iš nulupto mango išimkite kauliuką ir supjaustykite minkštimą kubeliais. Smulkiai supjaustykite nuplautus svogūnų laiškus. Perpjovę agurką išvalykite iš jo sėklas ir supjaustykite kubeliais. Pašalinę sėklas iš aitriosios paprikos, ją smulkiai sukapokite. Stambiai supjaustyti kalendrą. Išspausti sultis iš žaliosios citrinos (3 šaukštai).
Sumaišykite mango gabalėlius su susmulkintomis daržovėmis ir apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, apibarstykite kalendros lapeliais. Pagardinkite druska.
Nuskinkite salotų lapus nuo stiebo.
Vištiena: grilyje kepkite vištieną ant tiesioginės ugnies tol, kol ji įgaus gražią spalvą, po to dar kepkite ant netiesioginės ugnies tol, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72°C.
Išėmę vištieną iš grilio dar palaukite apie 5 minutes. Tuo tarpu sukraukite kuskusą į salotų lapus, tada supjaustykite vištieną griežinėliais ir išdėliokite juos ant kuskuso. Ant viršaus užberkite mangų salsą.