Grilyje keptas duonos kepalas su sūrio lazdelėmis
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Plėšomos sūrio lazdelės140 g
-
Apvali duona1 vnt.
-
Sūris100 g
-
Karšto rūkymo šoninė4 gabalėlis (-iai)
-
Sviestas100 g
-
Česnakas2 skiltelė (-ės)
-
Svogūnų laiškai50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Aštriu peiliu su dantukais supjaustykite apvalų duonos kepalą skersai ir išilgai 2–3 cm stačiakampiais, tik būkite atsargūs, neįpjaukite pagrindo – supjaustykite tik viršutinę kepalo dalį.
Ant poros tvirtų folijos lakštų dėkite kepimo popieriaus lapą, tada ant jo guldykite duoną, o folijos ir kepimo popieriaus kraštus užlankstykite, suformuodami savotišką lizdą, kad kepama duona išlaikytų formą
Į didelį indą sutarkuokite sūrį. Sūrio lazdeles suplėšykite ir supjaustykite. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Karšto rūkymo šoninę smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje ant vidutinės kaitros. Perteklinius riebalus nukoškite, šoninę atvėsinkite. Tada ją taip pat dėkite į tą patį indą šalia kitų ingredientų. Viską gerai išmaišykite.
Gautą įdarą dėkite į duonos įpjovimus ir juos užpildykite.
Pastaba: Jeigu mėgstate ir norite, sūrio galite dėti daugiau, negu nurodyta.
Lydytą sviestą sumaišykite su smulkintomis česnako skiltelėmis. Duoną su įdaru pašlakstykite paruoštu česnakiniu sviestu.
Keptuvą įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Duoną uždenkite folijos lakštu ir kepkite grilyje kiek atokiau nuo didžiausios kaitros 12–15 minučių.
Paskiau nuimkite folijos dangalą ir kepkite duoną atidengtą dar apie 12–15 minučių.
Iškeptą duoną jau galite patiekti.