Grilyje keptas viščiukas su česnakais ir rozmarinais
-
Gaminimas 3h
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
viščiukas broileris1 vnt.
Sūrymo ingredientai:
-
vanduo2 l
-
druska140 g
-
cukrus50 g
Marinato ingredientai:
-
česnakas1 vnt.
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
citrinos sultys2 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
rozmarinas2 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į gilų indą pripilkite vandens, ištirpinkite jame druską bei cukrų ir įdėkite viščiuką (žiūrėkite, kad visą apsemtų). Uždenkite ir palikite 1 val. sūdytis šaldytuve.
Kol viščiukas mirksta sūryme, susmulkinkite česnaką (6 skilteles) ir sugrūskite su druska iki vientisos masės. Pripilkite citrinos sulčių, aliejaus, įmeskite kapotus rozmarinus. Išmaišykite ir atsidėkite.
Ištraukite viščiuką iš sūrymo ir leiskite nusivarvėti ant popierinio rankšluosčio.
Perpjaukite krūtinę ir viščiuką išskleiskite taip, kaip parodyta nuotraukoje.
Ištrinkite paruoštu marinatu. Pabarstykite druska, pipirais ir palikite dar 1 val.
Išskleistą viščiuką guldykite ant gerai įkaitusio grilio odele žemyn.
Kepkite, kol oda taps traški, ~ 10–15 min. Tuomet apverskite. Kepkite dar 20–30 min. (storiausioje paukščio dalyje kepimo termometras turėtų rodyti 165 ºC temperatūrą).
Viščiuką nukelkite nuo grotelių ir prieš pjaustydami leiskite jam ~10 min. „pailsėti“.
Patarimas. Jei viščiukas svyla, galite jį visą suvynioti į foliją ar sumažinti kaitrą.