Grilyje kepti kiaulienos šonkauliai su barbekiu padažu
-
Gaminimas 3h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Atšaldyti kiaulienos šonkauliai su mėsa3 kg
-
Druska2 šaukštas (-ai)
-
Rūkytos aitriosios paprikos milteliai2 šaukštas (-ai)
-
Rudasis cukrus2 šaukštas (-ai)
-
Saldžiosios paprikos milteliai2 šaukštas (-ai)
-
Česnakų milteliai1 šaukštas (-ai)
-
Šviežiai malti juodieji pipirai1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai Barbekiu padažui:
-
Kečupas750 g
-
Vanduo125 ml
-
Rudasis cukrus70 g
-
Medus80 g
-
Citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
Vorčesterio padažas2 šaukštas (-ai)
-
Rūkytos aitriosios paprikos milteliai1 šaukštas (-ai)
-
Česnakų milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
Saldžiosios raudonosios paprikos milteliai2 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Visus ingredientus, išskyrus šonkaulius, sudėkite i vidutinio dydžio dubenį ir gerai išmaišykite. Laikinai padėkite į šalį.
Popieriniais rankšluosčiais nusausinkite nesupjaustytas šonkaulių juostas. Apverskite šonkaulius taip, kad mėsa būtų apačioje. Tada palengva užkišę peilį atsargiai nuimkite nuo šonkaulių plėvelę. Abi šonkaulių juostos puses įtrinkite prieskoniais.
Išklokite skardą folija, dėkite šonkaulius ir uždenkite juos folija. Galite kepti šonkaulius iškart, tačiau skonis bus sodresnis, jei 8–24 valandas šonkaulius palaikysite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Jei šonkaulius parą laikėte šaldytuve, išimkite juos ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje mažiausiai 20 minučių.
Šonkaulius pašaukite i orkaitę ir kepkite apie 1,5–2 valandas, kol jie taps minkšti (galima patikrinti šakute).
Pastaba: Taip paruošti šonkaulius galite prieš 1–2 dienas. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve.
Kol šonkauliai kepa, paruoškite padažą. Visus ingredientus sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir užvirkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Tada sumažinkite ugnį ir dar pavirkite apie 30–40 minučių nuolat maišydami, kol pasklis malonus aromatas ir padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir laikinai padėkite į šalį. Padažą galite pagaminti ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Kepkite šonkaulius ant grilio. Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Šonkaulius išimkite iš folijos. Juos galite supjaustyti mažesniais gabaliukais. Sudėkite šonkaulius ant grilio mėsingąja dalimi į viršų ir aptepkite paruoštu padažu. Uždarykite grilį ir kepkite 5 minutes.
Apverskite, dar sykį teptuku aptepkite šonkaulius barbekiu padažu. Kepkite dar 5 minutes. Toliau kepkite ir vartykite bei tepkite padažu šonkaulius kas 5 minutes, kol padažas sutirštės, o šonkauliai iškeps ir ant jų atsiras grilio žymių. Iš viso grilyje šonkaulius kepkite apie 20 minučių.
Patiekdami likusį padažą supilkite į serviravimo lėkštę šalia šonkaulių.