Grilyje kepti smidrai ir daržovių vėrinukai
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Smidrų ingredientai:
-
smidrai500 g
-
sezamų sėklos2 šaukštas (-ai)
-
sezamų aliejus2 šaukštas (-ai)
-
sojų padažas1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Daržovių vėrinukų ingredientai:
-
cukinija0.5 vnt.
-
oranžinė saldi paprika1 vnt.
-
pievagrybiai100 g
-
nedideli pomidorai (pvz., vyšniniai)100 g
-
alyvuogių aliejus50 ml
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
mėgstamas BBQ padažas (pagal norą)2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Daržovių vėrinukų gaminimas:
Prieš naudodami medinius iešmelius pamirkykite vandenyje.
Cukinijas supjaustykite griežinėliais, papriką – skiltelėmis. Visas daržoves padalinkite į 4 dalis ir suverkite ant iešmelių.
Vėrinukus apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite ant vidutiniškai įkaitintų grotelių apie 8 min. iš visų pusių.
Iškart patiekite su mėgstamu padažu.
Patarimas. Šie daržovių vėrinukai yra puikus garnyras prie jautienos kepsnių.
Patarimas. Galite naudoti ir kitas mėgstamas daržoves, pvz., baklažanus, česnakus, svogūnus.
Smidrų gaminimas:
Prieš naudodami medinius iešmelius pamirkykite vandenyje.
Nupjaukite sukietėjusias apatines smidrų dalis ir suverkite ant iešmelių, kaip parodyta nuotraukoje.
Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas ir atsidėkite.
Dubenėlyje sumaišykite sezamų aliejų, sojų padažą ir kapotus česnakus. Gautu mišiniu apšlakstykite suvertus smidrus. Pabarstykite druska ir pipirais.
Kepkite smidrus ant vidutiniškai įkaitinto grilio 2–4 min. kiekvieną pusę arba, kol pakis spalva. Baigę kepti, apibarstykite sezamų sėklomis.