Grilyje kepti vištienos vėrinukai su aštriuoju nektarinų padažu (salsa)

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Grilyje kepti vištienos vėrinukai su aštriuoju nektarinų padažu (salsa)

Ingredientai

Vištienos vėrinukų ir garnyro ingredientai:

  • vištienos krūtinėlės filė
     700 g
  • Basmati (arba Jasmine) ryžiai
     250 g

Marinato ingredientai:

  • žaliosios citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • aitriosios paprikos milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • maltas kuminas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • raudonas svogūnas
     1 vnt.
  • rudas cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     0.25 šaukštelis (-iai)

Aštriojo nektarinų padažo ingredientai:

  • nektarinai
     3 vnt.
  • avokadas
     1 vnt.
  • raudonas svogūnas
     0.25 vnt.
  • raudona paprika
     0.5 vnt.
  • kalendra
     2 šaukštelis (-iai)
  • Chalapos aitri paprika (jalapeno pipirai)
     1 vnt.
  • žalios citrinos sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • aliejus
     50 ml
  • druska
     0.25 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištienos filė supjaustykite į 24 gabalėlius ir sudėkite į sandarų indelį arba uždaromą šaldyti skirtą maišelį.

Supilkite citrinos sultis, česnaką sukapokite. Vištieną užpilkite visais marinatui skirtais ingredientais. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 15 min.

Vištieną suverkite ant iešmelių (jei naudojate medinius iešmelius, prieš tai juos pamirkykite vandenyje).

Kepkite grilyje 15 min. Galite kepti ir orkaitėje grilio režimu 200 °C temperatūroje apie 15 min.

Kol vištiena kepa, išvirkite ryžius pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir paruoškite padažą.

Nektarinus, avokadą, svogūną ir raudonąją papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Susmulkinkite kalendras ir Chalapos aitriąją papriką. Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

Ryžius ir padažą patiekite didelėse lėkštėse. Ant viršaus uždėkite vištienos iešmelius.

 

1 patarimas. Vietoje nektarinų galite vartoti mangą arba ananasą.

2 patarimas. Garnyrui vietoje ryžių galite patiekti kuskusą.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas