Grilyje kepti vištienos vėrinukai su aštriuoju nektarinų padažu (salsa)
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Vištienos vėrinukų ir garnyro ingredientai:
-
vištienos krūtinėlės filė700 g
-
Basmati (arba Jasmine) ryžiai250 g
Marinato ingredientai:
-
žaliosios citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
aitriosios paprikos milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
maltas kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
raudonas svogūnas1 vnt.
-
rudas cukrus1 šaukštas (-ai)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
juodieji pipirai0.25 šaukštelis (-iai)
Aštriojo nektarinų padažo ingredientai:
-
nektarinai3 vnt.
-
avokadas1 vnt.
-
raudonas svogūnas0.25 vnt.
-
raudona paprika0.5 vnt.
-
kalendra2 šaukštelis (-iai)
-
Chalapos aitri paprika (jalapeno pipirai)1 vnt.
-
žalios citrinos sultys2 šaukštas (-ai)
-
aliejus50 ml
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištienos filė supjaustykite į 24 gabalėlius ir sudėkite į sandarų indelį arba uždaromą šaldyti skirtą maišelį.
Supilkite citrinos sultis, česnaką sukapokite. Vištieną užpilkite visais marinatui skirtais ingredientais. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 15 min.
Vištieną suverkite ant iešmelių (jei naudojate medinius iešmelius, prieš tai juos pamirkykite vandenyje).
Kepkite grilyje 15 min. Galite kepti ir orkaitėje grilio režimu 200 °C temperatūroje apie 15 min.
Kol vištiena kepa, išvirkite ryžius pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir paruoškite padažą.
Nektarinus, avokadą, svogūną ir raudonąją papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Susmulkinkite kalendras ir Chalapos aitriąją papriką. Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
Ryžius ir padažą patiekite didelėse lėkštėse. Ant viršaus uždėkite vištienos iešmelius.
1 patarimas. Vietoje nektarinų galite vartoti mangą arba ananasą.
2 patarimas. Garnyrui vietoje ryžių galite patiekti kuskusą.