Grilyje keptos dorados su petražolių padažu ir daržovėmis
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
auksaspalvės dorados2 vnt.
-
alyvuogių aliejus30 ml
-
citrina1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
čiobreliai3 vnt.
Garnyro ingredientai:
-
mėgstamos daržovės (pvz., ridikėliai, briuselio kopūstai).300 g
Petražolių padažo ingredientai:
-
alyvuogių aliejus125 ml
-
petražolės30 g
-
raudonas svogūnas0.5 vnt.
-
kaparėliai30 g
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
druska ir šviežiai grūsti pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite grilį.
Nuskuskite ir išdarinėkite žuvis.
Apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis. Į vidų sudėkite kapotus česnakus ir čiobrelių šakeles.
Ridikėlius ir briuselinius kopūstus perpjaukite per pusę ir pašlakstykite aliejumi (jei naudojate daugiau daržovių, jas taip pat paruoškite kepti ant grotelių).
Kepkite žuvis gerai įkaitusiame grilyje po ~ 7–10 min. kiekvieną pusę (priklausomai nuo žuvies dydžio).
Šalia išdėliokite daržoves ir kepkite, kol jos pakankamai suminkštės.
Visus padažo ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
Iškepusias žuvis ir garnyrą pagardinkite šviežiai grūstais pipirais ir, jei norite, druska. Patiekite su petražolių padažu.
1 patarimas. Žuvį patogiau kepti ir vartyti ant specialių grotelių.
2 patarimas. Garnyrui galite patiekti kuskuso arba raudonųjų bolivinių balandų.