Grilyje keptos kriaušės su grūdėta varške, medumi ir riešutais
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
Kriaušės6 vnt.
-
Grūdėta varškė350 g
-
Graikiniai riešutai100 g
-
Medus7 šaukštas (-ai)
-
Čiobreliskelių šakelių
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau ir šaukštu išgremžkite sėklytes.
Keptuvą įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Ant grotelių dėkite kriaušes – pirmiausia vidine puse (ta, kurioje buvo sėklytės). Kepkite 20 minučių. Tada apverskite kriaušes ant išorinės pusės ir kepkite dar 10–15 minučių.
Baigę kepti, nuimkite kriaušių puseles nuo grotelių ir sudėkite į lėkštę. Į išgremžtas duobutes įdėkite grūdėtos varškės, pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais, patepkite medumi ir patiekite. Papuoškite šviežiais čiobreliais.