Grilyje keptos marinuotos paprikos su petražolėmis ir aitriąja paprika
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
didelė paprika2 vnt.
-
baltasis svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
raudonos aitriosios paprikos1 vnt.
-
petražolės1 ryšulėlis
-
raudonojo vyno actas1 šaukštas (-ai)
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska ir juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Perpjovę paprikas perpus, išimkite iš jų sėklas. Kepkite paprikas grilyje tol, kol jos suminkštės, o jų odelė pasidarys beveik juoda. Padėkite paprikas ant lėkštės, kad jos truputį atvėstų, o po to jas nulupkite.
Nulupkite svogūną ir česnaką (1 didelę skiltelę). Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o česnaką sutarkuokite.
Perpjovę aitriąją papriką perpus išimkite iš jos sėklas ir smulkiai ją supjaustykite. Stambiai supjaustykite petražoles.
Supjaustykite kiekvieną grilyje keptos paprikos pusę į 4 gabaliukus.
Sumaišykite paprikas, svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir petražoles su actu ir aliejumi.
Pagardinkite druska ir pipirais.