Grybų keksiukai su sūriu
-
Gaminimas 35min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
Grybai (pievagrybiai, portobello ar kt.)200 g
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Čiobrelių šakelės2 vnt.
-
Sviestas50 g
-
Vynuogių sėklų aliejus20 ml
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Cukrus0.5 šaukštelis (-iai)
-
Pienas120 ml
-
Kvietiniai miltai180 g
-
Kepimo milteliai8 g
-
Kiaušinis (didelis)1 vnt.
Ingredientai viršutiniam sluoksniui:
-
Sviestas80 g
-
Kvietiniai miltai50 g
-
Kietasis sūris40 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Susmulkinkite grybus, česnaką ir pakepkite svieste, pridėdami susmulkintų čiobrelių šakelių. Atvėsinkite ir įpilkite dar truputį aliejaus bei pieno.
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. Į tešlą įmaišykite pievagrybius su aliejumi, pienu ir miltus.
Paruoškite viršutinį sluoksnį. Sumaišykite visus ingredientus.
Tešlą pilkite į keksiukų formą, užpildydami maždaug ⅔ skardos. Ant viršaus pabarstykite trupinių. Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje, apačioje, apie 18-20 minučių.
Skanaus!