Grybų sumuštinis su Ementalio sūriu
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Aliejus30 ml
-
Pievagrybiai300 g
-
Česnakai4 skiltelė (-ės)
-
Svogūnai SHALLOT40 g
-
Fasuotos petražolės1 šaukštas (-ai)
-
Saldžiarūgštė juoda duona
-
Sūris Emmental200 g
-
Virtas kumpis SELECTION BY RIMI70 g
-
Druska
-
Pipirai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus, suberkite supjaustytus grybus, plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, smulkintus svogūnus, druskos ir pipirų.
Išmaišykite ir kepkite, kol grybai suminkštės.
Įjunkite didesnę kaitrą ir kepkite iki auksinės spalvos ir nukelkite nuo ugnies.
Išdėliokite duoneles, vieną prieš kitą, taip bus lengviau jas suvožti.
Ant apatinės riekelės uždėkite šiek tiek sūrio, tada išdėliokite grybus, mėsą ir likusį sūrį.
Uždenkite įdarą antra duonos riekele. Sumuštinį dėkite į keptuvę ir prispauskite svoriu.
Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol duona bus paruošta.
Jei kepsite ant stiprios ugnies, plutelė apdegs, bet vidurys neišsilydys.