Guliašas iš džiovintų slyvų ir pievagrybių
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Rudieji pievagrybiai250 g
-
Svogūnai1 vnt.
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Morkos2 vnt.
-
Pomidorų pasta2 šaukštas (-ai)
-
Nealkoholinis raudonas vynas100 ml
-
Grybų arba daržovių sultinys500 ml
-
Džiovintos slyvos (be kauliukų)100 g
-
Tamsusis sojų padažas1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Slyvas sudėkite į dubenį, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite 30 minučių.
Tada slyvas su visu vandeniu dėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Pievagrybius, svogūnus ir morkas supjaustykite mažesniais gabalėliais, česnakus sutarkuokite.
Įkaitinkite keptuvę.
Užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepkite grybus iš visų pusių.
Sudėkite svogūnus ir toliau kepkite, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
Tada sudėkite morkas, česnakus ir pomidorų pastą.
Viską gerai išmaišykite ir troškinkite 1-2 minutes.
Įpilkite raudonojo vyno, patroškinkite 1 minutę ir supilkite sultinį.
Viską kepkite ant vidutinės ugnies, kol morkos suminkštės.
Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui, po vieną šaukštą, supilkite džiovintų slyvų masę ir maišykite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
Įpilkite sojų padažo, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį (jei padažas kiek per rūgštus, galite įdėti šaukštą cukraus).
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.