Gvakamolė padažas
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
avokadas2 vnt.
-
alyvuogių aliejusšlakelis (-iai)
-
pomidoras1 vnt.
-
čili pipiras0.5 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
žalioji citrina1 vnt.
-
pipiraipagal skonį
-
druskapagal skonį
-
kalendra0.5 ryšulėlis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Perpjaukite avokadus pusiau, išimkite kauliukus, aptepkite aliejumi ir kepkite griliuje kol gražiai apskrus.
Nulupkite pomidorą, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Pomidorų minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
Tada išimkite iš čili paprikos sėklas ir smulkiai supjaustykite.
Nulupkite svogūną ir česnaką, smulkiai supjaustykite.
Išspauskite žaliosios citrinos sultis.
Nulupkite keptų avokadų žieveles ir minkštimą sutrinkite šakute. Įdėkite pomidorus, čili papriką, svogūną, česnaką, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite smulkintą kalendrą.