Gvakamolės padažas
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
avokadai4 vnt.
-
kalendros20 g
-
chalapos paprika1 vnt.
-
mėlynasis svogūnas0.5 vnt.
-
žalioji citrina1 vnt.
-
maltas kuminas0.25 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išskaptuokite minkštimą. Sudėkite jį į smulkintuvą, supilkite žaliosios citrinos sultis ir sutrinkite.
Chalapos papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę ir pašalinę sėklytes susmulkinkite. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Chalapos papriką, kalendras ir svogūnus sumaišykite su avokadais.
Gvakamolę pagardinkite druska, pipirais ir kuminais.