Gvazdikėlių skonio jautienos liežuvis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Gvazdikėlių skonio jautienos liežuvis

Ingredientai

  • jautienos liežuvis
     1 vnt.
  • druska
     80 g
  • cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • cinamono lazdelės
     2 vnt.
  • malti imbierai
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčių milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     1 šaukštas (-ai)
  • muskatas
     1 šaukštas (-ai)
  • žvaigždinis anyžius
     5 vnt.
  • gvazdikėliai (prieskoniai)
     10 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • chalapos paprikos
     3 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus prieskonius, išskyrus gvazdikėlius, išmaišykite 1 litre šilto vandens.
Druska ir cukrus turi ištirpti. Įpilkite dar 1 litrą šalto vandens, įdėkite jautienos liežuvį, uždenkite. Svarbu, kad marinatas visiškai apsemtų liežuvį. Pastatykite šaltai marinuotis 2 dienas.
Į puodą įdėkite marinuotą liežuvį, suberkite susmulkintus svogūnus, Chalapos papriką ir gvazdikėlius, įpilkite vandens, kad apsemtų liežuvį. Virkite apie 2 valandas, kol liežuvis suminkštės. Stebėkite, kad virimo metu liežuvis būtų visąlaik apsemtas.
Išvirtą liežuvį išimkite iš vandens, nulupkite ir dar kartą įdėkite į puodą su vandeniu, kuriame virė, kelioms minutėms. Išimkite, atvėsinkite ir patiekite karštą arba atvėsusį. Galite su juo gaminti sumuštinius.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Naminė granola

40min • Lengvas