Humusas su daržovių juostelėmis ir duoniukais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Humusui reikės:
-
avinžirniai120 g
-
Avinžirniai I LOVE ECO250 g
-
sezamų pasta „Tahini“60 ml
-
alyvuogių aliejus30 ml
-
žalioji citrina1 vnt.
-
maltas kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
česnakas1 vnt.
-
druskapagal skonį
-
saldžiosios paprikos1 šaukštelis (-iai)
-
vanduo3 šaukštas (-ai)
Patiekimui:
-
vyšniniai pomidorai100 g
-
duonelės4 vnt.
-
agurkai2 vnt.
-
morka1 vnt.
-
saliero stiebas1 vnt.
-
raudonoji paprika0.5 vnt.
-
bazilikas (ar kiti mėgstami žalumynai) papuoštipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ši avinžirnių užtepėlė, kurią labai mėgsta vegetarai, puikiai tiks lengvai užkandai darbe ar namuose. Paruošimas greitas bei paprastas, o skonis tikrai išskirtinis. Šis humusas tikrai patiks ne tik vegetarams.
Paruoškite humusą. Avinžirnius išmirkykite per naktį, išvirkite 20-30 min. ir sutrinkite. Į juos įdėkite likusias humuso sudedamąsias dalis (česnako naudokite 1 skiltelę) ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Juostelėmis supjaustykite salierus, agurkus, raudonąją papriką. Viską gražiai sudėkite į priešpiečių dėžutę, pamėtykite pomidoriukų.
Skanaus!