Įdaryti vištienos sparnelių peteliai su medaus glaistu

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Įdaryti vištienos sparnelių peteliai su medaus glaistu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Švieži viščiukų broilerių sparnelių peteliai
     2 kg
  • Vištienos krūtinėlė
      2 vnt.
  • Petražolės
     10 g
  • Provanso žolelių prieskoniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Medus
     2 šaukštas (-ai)
  • Mairūnas
     2 šaukštas (-ai)
  • Kario prieskoniai
     1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Mėgstamos marinuotos, raugintos arba šviežios daržovės patiekimui
     300 g

Padažo ingredientai:

  • Natūralus jogurtas
     300 g
  • Česnako laiškai
      žiupsnelis
  • Krapai
      žiupsnelis
  • Česnakas
     1 vnt.
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuvalykite vištienos sparnelių petelius, išimkite iš petukų dalį kaulo iš vidinės pusės, stenkitės nepažeisti odelės. Kiekvieną sparnelį turite išdarinėti taip, kad išeitų savotiška kišenėlė.

Į dubenį įdėkite 3–4 šaukštus medaus, šliūkštelėkite 3 šaukštus aliejaus, įberkite 2–3 šaukštus mairūno, kario miltelių, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite. Gautu marinatu pamarinuokite paruoštus petukus per naktį arba bent palikite pastovėti šaltai 1 valandą.

Vištienos krūtinėles sukapokite, suverskite mėsą į didelį dubenį. Čia pat įberkite susmulkintų petražolių, druskos ir pipirų, Provanso žolelių prieskonių. Viską gerai išmaišykite.

Paruoštu įdaru įdarykite vištienos sparnelių petukus ir susmeikite smeigtuku, kad neišsiskirtų.

Petukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Likusį marinatą užpilkite ant viršaus. Kepkite iki 180˚ C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, uždengę folija, ir dar 10 minučių – nuėmę foliją.

Pasigaminkite padažą: natūralų jogurtą sumaišykite su sukapotais žalumynais ir susmulkintais česnakais (2 skiltelėmis). Pagardinkite druska ir pipirais.

Vištienos sparnelių petukus patiekite su česnakiniu jogurto padažu ir mėgstamomis raugintomis, marinuotomis arba šviežiomis daržovėmis

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė