Imbieriniai pyragaičiai su žaliąja citrina
-
Gaminimas 2h
-
Vidutinis
Ingredientai
Meduolinė tešla
-
Sviestas RIMI75 g
-
Cukrus RIMI75 g
-
Tamsusis sirupas75 g
-
Medus25 g
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D250 g
-
Soda0.25 šaukštelis (-iai)
-
Meduolių prieskoniai0.5 šaukštelis (-iai)
Žaliųjų citrinų kremas
-
Žaliųjų citrinų sultys150 ml
-
Cukrus RIMI240 g
-
Kiaušinių tryniai4 vnt.
-
Sviestas RIMI300 g
Morengas
-
Kiaušinio baltymai60 g
-
Cukraus milteliai75 g
-
Cukrus RIMI100 g
Cukraus sirupas
-
Cukrus RIMI30 g
-
Vanduo30 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sviestas tešlai sumaišykite su cukrumi. Supilkite tamsų sirupą, medų, palaipsniui įmaišykite miltus su soda ir prieskoniais. Išminkykite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių.
10 cm skersmens tartų formeles ištepkite riebalais, tolygiai paskirstykite jose tešlą ir subadykite šakute. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Laimo kremui vandens vonelėje pakaitinkite laimo sultis su cukrumi ir kiaušinių tryniais, kol kremas pasieks 95 laipsnių temperatūrą. Įmaišykite sviestą ir šaldykite, kad atvėstų.
Morengui išplakite šaltus kiaušinių baltymus su cukrumi ir cukraus pudra. Cukraus sirupą užvirkite iki 110 laipsnių ir stipriai plakdami supilkite į kiaušinių baltymų masę.
Iškpetas formeles pripildykite laimų kremu ir konditeriniu maišeliu ant viršaus užspauskite morengo masės papuošimus. Pašaukite į 250 laipsnių orkaitę 3 minutėms.