Imbieriniai riešutiniai sausainiai

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Imbieriniai riešutiniai sausainiai

Ingredientai

  • migdolai be luobelės
     200 g
  • kambario temperatūros sviestas RIMI
     200 g
  • cukraus sirupas
     1 šaukštas (-ai)
  • cukrus RIMI
     200 g
  • kiaušiniai
     1 vnt.
  • kvietiniai miltai RIMI
     600 g
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     2 šaukštelis (-iai)
  • maltas imbieras
     1 šaukštelis (-iai)
  • malti kvapieji gvazdikėliai
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kalėdinių sausainių receptas. Imbierinius sausainius su riešutais kepkite su saldžiaisiais migdolais, sviestu, sirupu, kiaušiniais, cinamonu, imbieru ir kvapiaisiais gvazdikėliais. Sausainiai bus saldūs ir skanūs.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Nuplikykite ir nulupkite migdolus. Išmaišykite sviestą, sirupą ir cukrų iki purumo. Įmuškite kiaušinį.

Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais ir visais prieskoniais. Suberkite į kiaušinio tešlą.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto darbastalio ir padalykite į 8 vienodas dalis (64 vnt.) Suformuokite pailgus gabalus ir kiekvieną jų padalinkite į maždaug 8 vienodo dydžio gabaliukus.
Suvyniokite juos į rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Į kiekvieną sausainį įsprauskite visą arba pusę migdolo.
Kepkite orkaitės viduriniame lygyje apie 12 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis