Imbieriniai sausainiai
-
Gaminimas 2h 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
sviestas200 g
-
cukrus150 g
-
kiaušinis1 vnt.
-
medus (geriau skystas)150 g
-
miltai500 g
-
meduolių prieskoniai1 šaukštas (-ai)
-
kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Gaminkite su vaikais! Padėkite vaikui pasverti produktus.
Atskirame dubenėlyje mikseriu gerai išmaišykite kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
Įmuškite kiaušinį. Įpilkite medaus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į masę suberkite miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite.
Iš tešlos suformuokite rutulį. Jį apvyniokite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 2 val.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus kočėlu tolygiai plonai iškočiokite tešlą (apie 0,5 cm storio).
Su sausainių formelėmis iš tešlos išspauskite norimas figūras.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išdėliokite išspaustas figūrėles ir pašaukite į orkaitę kepti apie 10 min.
Patarimas: formuodami figūrėles galite su šiaudeliu padaryti skylutes. Iškepusius sausainius pervėrę virvele galėsite pakabinti ant eglutės.