Imbierinis sūrio pyragas su papajomis
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Sviestinė mielinė tešla200 g
-
Meduolių prieskonių mišinys1 pagal skonį
Ingredientai įdarui:
-
Cukrus75 g
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Tepamas varškės sūris400 g
-
Šviežia papaja200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite įdarą. Išskobkite papajas šauktu į maišymo indą. Įberkite cukraus ir sudėkite tepamą varškės sūrį ir sumaišykite viską iki vientisos masės.
Įmuškite kiaušinius ir vėl viską kruopščiai išmaišykite.
Paruoškite pagrindą kepimui. Į sviestinę mielinę tešlą įmaišykite meduolių prieskonių mišinio. Kiekį derinkite pagal skonį – kuo daugiau prieskonių dėsite, tuo labiau pyragas bus imbierinis.
Kepimo indo dugną ir šonus padenkite paruošta pagrindo tešla.
Supilkite įdaro masę ant paruošto pagrindo.
Kepkite 150° C temperatūroje apie 60 minučių. Paskutines 10 minučių temperatūrą padidinkite iki 195° C.
Pyragui iškepus, atidarykite orkaitės dureles ir leiskite kepiniui atvėsti. Ataušusį pyragą padėkite į šaldytuvą.
Jei galite palaukti, pyragą skanaukite kitą dieną – taip geriausiai atsiskleis jo skonis.
Patiekdami papuoškite pyragą mėgstamomis uogomis.
Skanaus!