Imbierinis varškės pyragas
-
Gaminimas 1h 20min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Imbieriniai sausainiai200 g
-
Kakavos milteliai1 šaukštas (-ai)
-
Sviestas50 g
Ingredientai tarpiniam sluoksniui:
-
Šokoladiniai putėsiai200 g
Ingredientai įdarui:
-
Varškė600 g
-
Cukrus1.5 šaukštas (-ai)
-
Meduolių prieskonių mišinys2 šaukštelis (-iai)
-
Maltas imbieras1 šaukštelis (-iai)
-
Kiaušiniai4 vnt.
Ingredientai glaistui:
-
Grietinės2 šaukštas (-ai)
-
Cukraus pudra3 šaukštas (-ai)
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai papuošimui:
-
Pistacijos
-
Šviežios arba džiovintos spanguolės
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Imbierinius sausainius susmulkinkite trintuvu ar virtuviniu kombainu.
Sumaišykite susmulkintus sausainius, kakavos miltelius ir išlydytą sviestą. Kepimo indą (24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Paruoštą pagrindo tešlą tolygiai paskirstykite skardoje.
Paruoškite tarpinį sluoksnį. Sudėkite šokoladinius putėsius ant paruošto pagrindo.
Paruoškite įdarą. Varškę sumaišykite su cukrumi, meduolių prieskoniais ir maltu imbieru. Įmaišykite kiaušinius po vieną. Prieš dedant kitą, gerai išmaišykite įdaro masę.
Kai mišinys taps vientisas, šaukštu atsargiai dėkite įdarą ant šokoladinių putėsių. Nespauskite, kad putėsiai nesukristų.
Įdėkite pyragą į 160–170° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50–60 minučių, kol įdaras iškeps ir nebebus skystas.
Ištraukite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti dvidešimt minučių.
Grietinę kruopščiai sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir užpilkite ant iškepto pyrago.
Kepkite 200° C orkaitėje dar 7-10 minučių, kol viršutinis sluoksnis sukietės.
Visiškai atvėsinkite. Papuoškite smulkintomis pistacijomis ir spanguolėmis.
Skanaus!