Imbierinis vyniotinis su bruknėmis ir maskarpone

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Imbierinis vyniotinis su bruknėmis ir maskarpone

Ingredientai

Vyniotinis

  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • bulvių krakmolas
     100 g
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • imbierinių sausainių prieskoniai
     4 šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • cukrus (+ papildomai apibarstyti pyragui)
     200 g

Įdaras

  • maskarponės sūris
     250 g
  • bruknių uogienė
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vyniotinis gal ir nėra daugumai įprastas kalėdinis desertas prie kavos, tačiau su imbiero prieskoniu ir bruknėmis jis yra naujasis favoritas, kuris išliks ilgam! Kremas, tepamas ant pyrago, pagamintas iš maskarponės ir bruknių uogienės, puikiai dera su minkštu pyragu ir jo imbieriniu skoniu. Skanu!
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C temperatūros.
Vyniotinis: išklokite kepimo popieriumi ilgą skardą, 30 × 40 cm (16 gabaliukų). Ištepkite popierių sviestu.
Sumaišykite bulvių krakmolą su kepimo milteliais ir imbierinių sausainių prieskoniais. Išplakite kiaušinius ir cukrų iki purumo. Įmaišykite miltų mišinį į kiaušinių tešlą.
Supilkite tešlą į ilgą formą. Kepkite orkaitės viduryje apie 5 minutes.
Tolygiai apibarstykite pyragą cukrumi. Paklokite kepimo popierių ir groteles ant ilgosios formos. Apverskite visą pyragą ir nuimkite formą. Atsargiai nuimkite popierių, ant kurio keptas pyragas. Palikite pyragą atvėsti.
Įdaras: sumaišykite maskarponę ir uogienę. Užtepkite mišinį tolygiai ant pyrago. Suvyniokite nuo ilgosios pusės pasinaudodami popieriumi. Laikykite šaldytuve arba šaldiklyje.
Supjaustykite riekelėmis prieš patiekdami.

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė