Indiška vegetariška korma
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
nedidelės bulvės4 vnt.
-
mažos morkos2 vnt.
-
šparaginės pupelės100 g
-
saldi paprika1 vnt.
-
mažos kukurūzų burbuolės1 pakuotė (-ės)
-
šaldyti žalieji žirneliai200 g
-
šaldyti žiediniai kopūstai200 g
Ingredientai padažui:
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnai1 vnt.
-
smulkinta imbiero šaknis1 šaukštas (-ai)
-
česnakas4 skiltelė (-ės)
-
trinti pomidorai150 g
-
maltas kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
kokosų pienas400 ml
-
anakardžių riešutai100 g
-
citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
vanduo300 ml
-
druskapagal skonį
-
cukruspagal skonį
-
aitriosios paprikos milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
malta kalnedra0.5 šaukštelis (-iai)
Patiekimui:
-
basmati ryžiai200 g
-
anakardžių riešutai50 g
-
razinos30 g
-
šviežios kalendros15 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bulves nuskuskite, morkas supjaustykite griežinėliais ir pavirkite 5–7 min. pasūdytame vandenyje.
Paprikas supjaustykite stačiakampiais, kukurūzų burbuoles perpjaukite įstrižai. Tada suberkite visas likusias daržoves, pavirkite dar 5–7 min. ir nukoškite. Atskirai išvirkite ryžius pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite.
Pagaminkite padažą. Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sužerkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite ~ 5 min.
Pridėkite smulkintą imbierą, česnakus ir kepkite dar 2 min. Sudėkite trintus pomidorus ir prieskonius (kuminą, kalendrą ir aitriąsias paprikas). Gerai sumaišykite.
Po 1 min. supilkite kokosų pieną, citrinų sultis, vandenį, įmeskite anakardžius. Padažą virkite 5 min. ant silpnos ugnies, kol suminkštės riešutai.
Viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir cukrumi. Visas virtas daržoves sudėkite į gilią keptuvę, užpilkite padažu ir kaitinkite, kol visai suminkštės.
Patiekite kormą su ryžiais, pagardinkite kapotais anakardžiais, razinomis ir kalendromis.
Skanaus!
Patarimas. Jei skubate ir nenorite ruošti padažo, galite naudoti jau paruoštą indišką kormos kepimo padažą (ieškokite parduotuvėje šalia kitų padažų).