Ingredientai
-
Aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Grūdėtos garstyčios0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
Svogūnai1 vnt.
-
Raudonos aitriosios paprikos1 vnt.
-
Imbierų šaknys15 g
-
Raudonojo kario pasta ICA2 šaukštelis (-iai)
-
Žiedinis kopūstas1 vnt.
-
Morkos1 vnt.
-
Ankštiniai žirniai1 stiklinė (-ės)
-
Malta ciberžolė0.25 šaukštelis (-iai)
-
Malta aitriosioji paprika0.25 šaukštelis (-iai)
-
Druskapagal skonį
-
Slyviniai pomidorai2 vnt.
-
Greitai užšaldyti žirneliai1 stiklinė (-ės)
-
Daržovių sultinys1 stiklinė (-ės)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Daržovių reikia valgyti daugiau, o ypač – pavasarį. Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja daržovių įsidėti į savo lėkštę bent 5 kartus per dieną.
Dabar įdomu pavartyti tarpukario Lietuvos spaudą ir knygas, kur buvo aiškinama apie jų naudą, pagaminimo būdus, populiarinami receptai. Kad jos nebuvo visiškai įprasta lietuvių raciono dalis liudija net kai kurie pavadinimai. Antai, pomidoras kai kuriose knygose vadintas pamadoru, marinuotos daržovės – pikliais, artišokas – kardonu, cikorijos – endivijomis, gelteklės – skorconieromis. Dabar atsidūręs smetoniškoje virtuvėje ne viską ir suprastum😊
Jei kam daržovėse trūksta skonio, siūlau pasigaminti šį kvapnų ir turtingą skoniais bei kvapais indišką daržovių karį. Jis valgomas kaip pagrindinis patiekalas arba patiekiamas kaip garnyras. Tai bazinis receptas, kuriame galima naudoti pačias įvairiausias daržoves pagal sezoną, o geroji dalis ta, kad išsivirę jį pietums suvartosite visą daržovių dienos normą.