Indiškas lęšių troškinys DHAL

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Indiškas lęšių troškinys DHAL

Ingredientai

Ingredientai

  • svogūnas
     1 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • rapsų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • šviežias imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • kalendra
     1 šaukštas (-ai)
  • maltas kuminas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • raudonieji lęšiai
     2 stiklinė (-ės)
  • konservuoti pomidorai
     400 g
  • kokosų pienas
     400 ml
  • daržovių sultinys
     1 gabalėlis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • žalioji citrina
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, morkas ir česnaką. Viską pakepkite aliejuje keletą minučių.

Įmaišykite sutrintą šviežią imbierą, kalendrą, kuminą ir cinamoną. Tada sudėkite lęšius ir gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite sutrintus pomidorus, kokosų pieną ir stiklinę vandens. Įmeskite sultinio kubelį. Viską išmaišykite ir palikite virti uždengtame puode ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių. Pagardinkite druska ir žaliųjų citrinų sultimis.

Patiekite troškinį su virtais ryžiais arba su "Naan" - indiška duonele.

Panašūs receptai

Moliūgų karis

50min • Lengvas