Indiškas lęšių troškinys DHAL
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
svogūnas1 vnt.
-
morkos2 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
rapsų aliejus2 šaukštas (-ai)
-
šviežias imbieras1 šaukštas (-ai)
-
kalendra1 šaukštas (-ai)
-
maltas kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
cinamonas0.5 šaukštelis (-iai)
-
raudonieji lęšiai2 stiklinė (-ės)
-
konservuoti pomidorai400 g
-
kokosų pienas400 ml
-
daržovių sultinys1 gabalėlis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
žalioji citrinapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, morkas ir česnaką. Viską pakepkite aliejuje keletą minučių.
Įmaišykite sutrintą šviežią imbierą, kalendrą, kuminą ir cinamoną. Tada sudėkite lęšius ir gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite sutrintus pomidorus, kokosų pieną ir stiklinę vandens. Įmeskite sultinio kubelį. Viską išmaišykite ir palikite virti uždengtame puode ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių. Pagardinkite druska ir žaliųjų citrinų sultimis.
Patiekite troškinį su virtais ryžiais arba su "Naan" - indiška duonele.