Ispaniška gaspačo sriuba su melionais ir krevetėmis
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Sriubos ingredientai:
-
pomidorai (geriau geltoni, nes bus gražesnė sriubos spalva)500 g
-
melionas Cantaloupe0.5 vnt.
-
paprastas geltonas melionas0.5 vnt.
-
geltona saldi paprika1 vnt.
-
aitrioji paprika0.25 vnt.
-
citrinos sultys1.5 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
Krevečių ingredientai:
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 vnt.
-
tigrinės krevečių uodegėlės100 g
-
druska ir pipiraipagal skonį
Ingredientai papuošimui ir garnyrui:
-
migdolų drožlės20 g
-
mėta3 vnt.
-
prancūziškas raguolis0.5 vnt.
-
ypač grynas alyvuogių arba moliūgų aliejus2 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite ingredientus.
Nuplikykite pomidorus, nulupkite odelę ir supjaustykite ketvirčiais. Pašalinkite didžią dalį sėklų.
Nulupkite ir stambiai supjaustykite melionus.
Susmulkinkite saldžiąją ir aitriąją paprikas.
Tuomet sriubai skirtus ingredientus elektriniu maišytuvu sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska.
Iškepkite krevetes. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir trumpai apkepkite kapotą česnaką (1 skiltelę). Tuomet sumeskite ir kepkite atšildytas virtas krevetes ~1 min. Pabarstykite druska ir pipirais.
Sausoje karštoje keptuvėje maišydami skrudinkite migdolų riekeles, kol pakis spalva.
Sriubą supilstykite į lėkštes.
Ant viršaus gražiai išdėliokite krevetes, migdolų drožles ir kapotus žalumynus. Pašlakstykite aliejumi. Patiekite su prancūzišku batonu.
1. Patarimas. Vietoje krevečių sriubą galite pagardinti mėlynuoju pelėsiniu sūriu.
2. Patarimas. Jei norite, kad sriuba būtų saldesnė, naudokite daugiau paprastojo meliono, o ne Cantaloupe. Arba pasaldinkite šaukštu medaus