Ispaniška tortilija su brokoliais, čioriso dešra ir svogūnais
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaušiniai6 vnt.
-
druska ir šviežiai malti pipiraipagal skonį
-
brokoliai400 g
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
čioriso dešra100 g
-
pipirai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius kartu su druska, pipirais ir atsidėkite.
Brokolius suskaidykite vidutinio dydžio žiedynais. Juos virkite pasūdytame vandenyje ~ 4 min. ir, nuvarvinę, atsidėkite.
Įkaitinkite keptuvę su 2 valg. šaukštais aliejaus. Sužerkite kapotus svogūnus, supjaustytą dešrą, įberkite druskos, pipirų ir toliau maišydami kepkite ~ 5 min., kol svogūnai suminkštės.
Apvirtus brokolius sumeskite į plaktų kiaušinių dubenį ir išmaišykite. Sudėkite keptus svogūnus su dešra. Gerai išmaišykite.
Į gilią keptuvę nesvylančiu dugnu įpilkite 4 valg. šaukštus aliejaus ir, pakaitinę, supilkite kiaušinių bei brokolių mišinį. Pakaitinkite 3 min. Tuomet uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5–6 min. ant silpnos ugnies.
Baigus kepti, tortiliją perkelkite ant lentelės ir ~ 5 min. leiskite atvėsti. Supjaustykite tortiliją norimo dydžio gabaliukais ir patiekite su ajolio (pranc. aioli) ar kitokiu padažu.
1 patarimas. Tortiliją patiekite su ajolio, pikantišku arba kitu mėgstamu padažu.
2 patarimas. Paruoštą masę galite supilti į formą ir kepti orkaitėje.