Itališka mini lazanija su varške, sūriu ir špinatais
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
lazanijos lakštai12 vnt.
-
aliejusšlakelis (-iai)
-
granapadano (Grana Padano) ar parmezano sūris30 g
-
špinatai100 g
-
gorgoncola (Gorgonzola) sūris100 g
-
varškė100 g
-
bazilikas3 vnt.
Padažo ingredientai:
-
sviestas15 g
-
miltai20 g
-
pienas500 ml
-
raudonėlispagal skonį
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lazanijų lakštus virkite sūdytame vandenyje ~ 7 min.: jie turi būti al dente (virimo momentas, kai lakštai būna nei per minkšti, nei per kieti).
Atskirkite juos vieną nuo kito, kad nesuliptų, ir atsidėkite.
Silikonines keksiukų dydžio kepimo orkaitėje formas ištepkite aliejumi.
Į kiekvieną formelę įtieskite po 1 per pusę perpjautą lakštą taip, kad iš jo susiformuotų tarsi indelis.
Sutarkuokite granapadaną ar parmezaną, stambiai supjaustykite nuplikytus špinatus, stambiais gabaliukais sutrupinkite pelėsinį gorgoncolos sūrį.
Gilesniame dubenėlyje išmaišykite varškę, sūrius, špinatus, bazilikus ir atsidėkite.
Pagaminkite padažą.
Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą. Maišydami berkite miltus ir ant vidutinės kaitros lengvai apkepkite. Maišydami kulinarine šluotele pamažu pilkite pieną. Intensyviai maišydami pavirkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa kaip tiršta grietinėlė. Įberkite žiupsnelį raudonėlių. Pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.
Į indelius, suformuotus iš lazanijos lakštų, lygiomis dalimis sudėkite varškės, sūrių ir žalumynų masę.
Ant viršaus supilstykite padažą.
Mini lazanijas pašaukite į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę 20–25 min.
Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti 5–7 min.
Patarimas. Jei norite, kad mini lazanijų viršus būtų traškus, prieš pašaudami jas į orkaitę, ant viršaus patarkuokite fermentinio sūrio.