Itališkas kavos pyragas su migdolais

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Itališkas kavos pyragas su migdolais

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Kiaušinių sausainiai
     100 g
  • Migdoliniai sausainiai
     100 g

Ingredientai įdarui:

  • Kiaušiniai
     6 vnt.
  • Cukrus
     70 g
  • Sviestas
     150 g
  • Raudonasis pusiau saldus vynas Marsala
     100 ml
  • Maskarponės sūris
     500 g
  • Juodasis šokoladas
     100 g
  • Želatina
     10 g
  • Espresso kava (atšaldyta)
     200 ml
  • Šokolado pabarstukai
     50 g
  • Plakamoji grietinėlė
     300 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir minkštu sviestu, iki kreminės masės.

Įpilkite pusę Marsala vyno ir kruopščiai išmaišykite.

Įmaišykite maskarponės sūrį į kiaušinių masę.

Padalinkite masę į du dubenėlius. Į vieną dubenį maišydami supilkite espresso kavą.

Želatiną išbrinkinkite, ištirpinkite vandens vonelėje ir supilkite į kavos kremą.

Surinkite pyragą. Sausainius sudėkite taip, kad sudarytų pagrindą. Sušlakstykite vynu (pasilikite šlakelį migdoliniams sausainiams), apibarstykite smulkintu juoduoju šokoladu ir užtepkite kavos kremu. Tepdami lengvai paspauskite, kad visi sausainiai būtų padengti kremu. 

Lengvai sudrėkinkite migdolinius sausainius vynu ir sudėkite ant kavos kremo sluoksnio. Vėl tepkite kavos kremą, atsargiai paspausdami visus sausainius.

Kai kremas sukietėja, paruoškite papuošimus. Iki standumo išplakite grietinėlę ir aptepkite ja pyragą. Ant jos formuokite migdolinių sausainių dekoracijas, puoškite mėgstamomis uogomis ar šokoladiniais pabarstukais.

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Eklerai

1h 50min • Vidutinis

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis