Itališkas kavos pyragas su migdolais
-
Gaminimas 35min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Kiaušinių sausainiai100 g
-
Migdoliniai sausainiai100 g
Ingredientai įdarui:
-
Kiaušiniai6 vnt.
-
Cukrus70 g
-
Sviestas150 g
-
Raudonasis pusiau saldus vynas Marsala100 ml
-
Maskarponės sūris500 g
-
Juodasis šokoladas100 g
-
Želatina10 g
-
Espresso kava (atšaldyta)200 ml
-
Šokolado pabarstukai50 g
-
Plakamoji grietinėlė300 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir minkštu sviestu, iki kreminės masės.
Įpilkite pusę Marsala vyno ir kruopščiai išmaišykite.
Įmaišykite maskarponės sūrį į kiaušinių masę.
Padalinkite masę į du dubenėlius. Į vieną dubenį maišydami supilkite espresso kavą.
Želatiną išbrinkinkite, ištirpinkite vandens vonelėje ir supilkite į kavos kremą.
Surinkite pyragą. Sausainius sudėkite taip, kad sudarytų pagrindą. Sušlakstykite vynu (pasilikite šlakelį migdoliniams sausainiams), apibarstykite smulkintu juoduoju šokoladu ir užtepkite kavos kremu. Tepdami lengvai paspauskite, kad visi sausainiai būtų padengti kremu.
Lengvai sudrėkinkite migdolinius sausainius vynu ir sudėkite ant kavos kremo sluoksnio. Vėl tepkite kavos kremą, atsargiai paspausdami visus sausainius.
Kai kremas sukietėja, paruoškite papuošimus. Iki standumo išplakite grietinėlę ir aptepkite ja pyragą. Ant jos formuokite migdolinių sausainių dekoracijas, puoškite mėgstamomis uogomis ar šokoladiniais pabarstukais.