Itališkas Semifreddo desertas su šokoladiniu riešutų kremu
Gaminimas 1h 30min
Vidutinis
Ingredientai
Morengai
25vnt.
Kiaušiniai
2vnt.
Cukrus
2šaukštas (-ai)
Pasterizuota plakamoji grietinėlė, 35 %
300ml
Lazdynų riešutų kremas RIMI
200g
Papuošimas
Kepinti lazdynų riešutai
pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Itališkas desertas semifreddo su „Nutella“ yra toks prabangus, kad jį būtų galima patiekti Naujųjų metų desertui. Elektrinis plaktuvas dirbs daug – pirmiausia išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, tada baltymus ir galiausiai grietinėlę, kurią su „Nutella“ sumaišysite iki marmuro rašto. Sumaišykite su morengais ir patiekite stiklinėse ar dubenėliuose. Papuoškite daugiau „Nutella“, sūriais žemės riešutais ir kitais skanėstais. Įdėkite į šaldiklį trims valandoms.
Stambiai sutrupinkite morengus.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Kiaušinių trynius dubenyje su cukrumi išplakite iki standžių putų.
Kitame dubenyje iki purumo išplakite baltymus.
Grietinėlę išplakite iki purumo, bet ne per standžiai. Beveik visą riešutų kremą įmaišykite į grietinėlę ir švelniai išmaišykite, kad jos raštas būtų marmurinis.
Atsargiai įmaišykite kiaušinių trynius, baltymus ir morengus. Supilkite tešlą į stiklines, dubenėlius ar didelę formą.
Įdėkite į šaldiklį maždaug 3 valandoms. Prieš patiekdami palikite atitirpti kelias minutes (didelėje formoje atitirpsta šiek tiek ilgiau).
Užpilas: Užkrėskite šiek tiek riešutų kremo, pabarstykite skrudintais lazdynų arba sūdytais žemės riešutais.