Itališkas uogų desertas SEMIFREDDO
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaušiniai3 vnt.
-
kiaušinių tryniai2 vnt.
-
vanilinis cukrus0.5 šaukštelis (-iai)
-
cukraus sirupas200 g
-
įvairios uogos (braškės, šilauogės, avietės, gervuogės)500 g
-
grietinėlė500 g
-
šviežios įvairios uogospapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
50 g cukraus sirupo pakaitinkite, įberkite 300 g uogų, pamaišykite ir patraukite nuo kaitros.
Ant puodo su verdančiu vandeniu dėkite karščiui atsparų dubenį. Vandens puode turi būti tiek, kad dubens dugnas neliestų vandens. Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius ir sudėkite 2 kiaušinio trynius, įpilkite 150 g cukraus sirupo, suberkite vanilinį cukrų – viską plakite apie 5 minutes. Turi pasidaryti vientisa kremo konsistencija. Tik neperkaitinkite, kad nepasidarytų kiaušinienė. Nuimkite dubenį su kiaušinių plakiniu nuo vandens garų.
Paruoštas uogas sumaišykite su kiaušinių kremu.
Kitame dubenyje suplakite grietinėlę iki standumo. Plaktą grietinėlę pilkite į kiaušinių kremą ir labai atsargiai sumaišykite. Imkite kekso formos indą, įklokite maistinę plėvelę. Supilkite pagamintą desertą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 8 valandoms.
Sušalusį semifreddo išimkite iš formos, papuoškite likusiomis uogomis.