Itališki skrebučiai su anakardžių pesto padažu

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Itališki skrebučiai su anakardžių pesto padažu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Ciabatta
     2 vnt.
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Mocarela
     200 g
  • Ančiuviai
     8 vnt.
  • Gražgarstės
     50 g
  • Paskrudinti anakardžiai
     20 g
  • Tarkuotas kietasis sūris
     2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     80 ml
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia pasiruoškite anakardžių pesto padažą. Česnako skiltelę nulupkite ir perpjaukite į kelias dalis, įmeskite į smulkintuvą, įberkite druskos, anakardžius ir sugrūskite. Tada sudėkite likusius pesto padažui paruošti reikalingus ingredientus ir vėl sugrūskite. Turėtumėte gauti kvapnų žalią padažą.

Pastaba: Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, naudokite mažiau aliejaus, jei priešingai – daugiau.

Įkaitinkite keptuvę ant didelės kaitros. Kiekvieną bandelę perpjaukite pusiau, iš abiejų pusių ištepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite po 1–2 minutes iš abiejų pusių. Tada ant kiekvienos riekutės viršaus tepkite pesto padažo ir dėkite mocarelos gabaliukus. Prieš patiekdami, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite aitriųjų paprikų dribsniais, uždėkite šiek tiek ančiuvių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas