Itališki skrebučiai su anakardžių pesto padažu
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Ciabatta2 vnt.
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Mocarela200 g
-
Ančiuviai8 vnt.
-
Gražgarstės50 g
-
Paskrudinti anakardžiai20 g
-
Tarkuotas kietasis sūris2 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus80 ml
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia pasiruoškite anakardžių pesto padažą. Česnako skiltelę nulupkite ir perpjaukite į kelias dalis, įmeskite į smulkintuvą, įberkite druskos, anakardžius ir sugrūskite. Tada sudėkite likusius pesto padažui paruošti reikalingus ingredientus ir vėl sugrūskite. Turėtumėte gauti kvapnų žalią padažą.
Pastaba: Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, naudokite mažiau aliejaus, jei priešingai – daugiau.
Įkaitinkite keptuvę ant didelės kaitros. Kiekvieną bandelę perpjaukite pusiau, iš abiejų pusių ištepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite po 1–2 minutes iš abiejų pusių. Tada ant kiekvienos riekutės viršaus tepkite pesto padažo ir dėkite mocarelos gabaliukus. Prieš patiekdami, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite aitriųjų paprikų dribsniais, uždėkite šiek tiek ančiuvių.