Japoniška ramenų sriuba su jautiena

  • Gaminimas 25min
  • Vidutinis
Japoniška ramenų sriuba su jautiena

Ingredientai

  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • imbiero šaknis
     20 g
  • jautienos sultinys
     2 l
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • ryžių actas
     2 šaukštas (-ai)
  • salotos PAK CHOI (Kininiai bastučiai)
     1 pakuotė (-ės)
  • Shiitake grybai (Šiitake)
     100 g
  • makaronai „Udon“
     600 g
  • jautiena
     400 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • svogūnų laiškai
     5 g
  • sezamų sėklos
     2 šaukštas (-ai)
  • jūrų dumbliai
     0.5 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kininių bastučių salotą perpjaukite per pusę ir apvirkite pasūdytame vandenyje apie 1–2 minutes.
Sezamų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Valgomuosius dantenius nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis.
Kiaušinius išvirkite minkštai.
Makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės.

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite puodą su 2 šaukštais augalinio aliejaus. Suberkite susmulkintą česnaką ir tarkuotą imbiero šaknį.

Viską maišydami pakepkite apie 2 minutes. Supilkite jautienos sultinį, sojų padažą, ryžių actą. Užvirkite. Suberkite supjaustytus valgomuosius dantenius į sultinį, pavirkite 2 minutes.

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su 1 šaukštu aliejaus. Įdėkite jautienos kepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Iškeptą kepsnį supjaustykite plonomis juostelėmis.

Į dubenėlius dėkite makaronų, kininio bastučio, jautienos juosteles, įpilkite paruošto sultinio, įdėkite kiaušinio puseles, įberkite sezamų sėklų, smulkintų svogūnų laiškų ir susmulkinto jūrų dumblių lakšto.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė