Japoniški purūs blynai
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaušiniai3 vnt.
-
cukrus40 g
-
pienas20 ml
-
aliejus10 ml
-
vanilinis cukrus0.5 šaukštelis (-iai)
-
miltai30 g
-
actas1 šaukštelis (-iai)
-
kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
uogienėpatiekiant
-
uogospatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinio trynius su aliejumi, pienu ir vaniliniu cukrumi iki putų, kol masė padvigubės.
Persijokite miltus ir įmaišykite į kiaušinių plakinį.
Į kitą dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir plakite su virtuviniu plakikliu. Plakdami po truputį suberkite cukrų. Masę plakite, kol taps standi. Baigdami plakti kiaušinių baltymus, įpilkite acto (tinka ir citrinų sultys). Į išplaktą kiaušinių trynių masę po šaukštą atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus.
Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi. Tam naudokite konditerinį šepetėlį arba virtuvinį popierinį rankšluostį. Kaitra turi būti maža. Labai lėtai su konditeriniu maišeliu formuokite apskritus aukštus blynus. Kepkite uždengtus su dangčiu po 4 minutes iš abiejų pusių. Patiekite su mėgstama uogiene, medumi arba uogomis.