Jautiena su avinžirniais ir mėtomis
-
Gaminimas 45min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
jautienos stroganovietiški kepsniai1 kg
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnas0.5 vnt.
-
morkos2 vnt.
-
Chalapos paprika1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
avinžirniai (sausi)250 g
-
kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
smulkiai pjaustyti pomidorai390 g
-
paprikos (įvairios)350 g
-
saliero šaknis0.5 vnt.
-
mėta20 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje su vandeniu užmerkite avinžirnius ir palaikykite per naktį.
Visas paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, supjaustykite. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, morkas ir saliero šaknį nuskuskite, supjaustykite kubeliais.
Įkaitinkite troškintuvą su aliejumi, dėkite jautieną ir apkepkite, kad paruduotų, sudėkite česnaką, svogūną, pakepinkite, kol įgaus auksinę spalvą. Suberkite salierus, morkas ir paprikas, maišydami pakepkite apie 5 minutes. Troškinį paskaninkite prieskoniais, supilkite trintus pomidorus, suberkite mirkytus avinžirnius, viską išmaišykite.
Užpilkite vandens, kad vos apsemtų, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 30 minučių. Patiekdami užberkite kapotų mėtos lapelių.
Patarimas. Svarbu pasirinkti reikiamo dydžio troškintuvą. Jei norite, kad mėsa gražiau apkeptų, dėkite jos po nedaug. Antraip ji pradeda iškart troškintis.