Jautienos ir šakniavaisių troškinys
-
Gaminimas 2h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Jautienos kumpis700 g
-
Vynuogių sėklų aliejus RIMI rafinuotas40 ml
-
Morkos3 vnt.
-
Salierų stiebai4 vnt.
-
Ropė1 vnt.
-
Porai1 vnt.
-
Česnakai6 skiltelė (-ės)
-
Čiobreliai5 šakelės
-
Rozmarinas3 šakelės
-
Kvapieji pipiraiPagal skonį
-
Raudonos aitriosios paprikos
-
Ekologiški trinti pomidorai I LOVE ECO500 g
-
Jautienos sultinys600 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite daržoves ir mėsą.
Daržoves nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Mėsą taip pat supjaustykite dideliais kebeliais.
Puode įkaitinkite aliejų, suberkite stambiai supjaustytą česnaką ir daržoves, pakepinkite, kol šiek tiek karamelizuosis.
Išimkite daržoves ir sudėkite į mėsą.
Kepkite, kol karamelizuosis.
Sudėkite atgal apkeptas daržoves, suberkite konservuotus pomidorus ir supilkite sultinį.
Suberkite žoleles ir smulkiai supjaustytą aitriąją papriką.
Kai tik pradės virti, puodą uždenkite dangčiu ir sumažinkite temperatūrą.
Leiskite troškintis mažiausiai 2 valandas, kol mėsa ir daržovės bus tokie minkšti, kad ištirps ant liežuvio.
Patiekite su bet kokiais norimais garnyrais, pavyzdžiui, bulvių koše ar dribsniais.