Jautienos kepsnys su datulių padažu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Kepsnys

  • Jautienos kepsnys SELECTION BY RIMI
     400 g
  • Druska
     
  • Pipirai
     
  • Aliejus (kepimui)
     1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Aliuminio folija RIMI
      pagal poreikį

Padažas

  • Šviežios datulės SELECTION BY RIMI
     6 vnt.
  • Fasuotas rozmarinas
      šakelė
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Apelsinai (šviežiai spaustos sultys)
     1 vnt.
  • Šviežiai tarkuota apelsino žievelė
     
  • Sviestas RIMI
      pagal skonį
  • Padažas su saulėje džiovintais pomidorais SELECTION BY RIMI
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagardinkite kepsnių gabalėlius druska ir pipirais.

Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir išlydykite sviestą.

Apkepkite kepsnį iš abiejų pusių, tada suvyniokite į foliją, kad pailsėtų.

Tuo tarpu paruoškite padažą. Susmulkinkite datules, rozmariną, česnaką.

Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite apelsino sultis.

Viską dėkite į keptuvę, supilkite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir folijoje susikaupusias kepsnio sultis.

Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, grybais, salotomis ar bulviu koše.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis