Jautienos kepsnys su datulių padažu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Kepsnys

  • Jautienos kepsnys SELECTION BY RIMI
     400 g
  • Druska
     
  • Pipirai
     
  • Aliejus (kepimui)
     1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Aliuminio folija RIMI
      pagal poreikį

Padažas

  • Šviežios datulės SELECTION BY RIMI
     6 vnt.
  • Fasuotas rozmarinas
      šakelė
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Apelsinai (šviežiai spaustos sultys)
     1 vnt.
  • Šviežiai tarkuota apelsino žievelė
     
  • Sviestas RIMI
      pagal skonį
  • Padažas su saulėje džiovintais pomidorais SELECTION BY RIMI
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagardinkite kepsnių gabalėlius druska ir pipirais.

Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir išlydykite sviestą.

Apkepkite kepsnį iš abiejų pusių, tada suvyniokite į foliją, kad pailsėtų.

Tuo tarpu paruoškite padažą. Susmulkinkite datules, rozmariną, česnaką.

Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite apelsino sultis.

Viską dėkite į keptuvę, supilkite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir folijoje susikaupusias kepsnio sultis.

Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, grybais, salotomis ar bulviu koše.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė