Jautienos kulninė su džiovintomis slyvomis ir anyžiais
-
Gaminimas 4h 30min
-
Sudėtingas
Ingredientai
-
jautienos kulninė3 kg
-
fasuotas čiobrelis20 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
česnakas5 skiltelė (-ės)
-
svogūnai2 vnt.
-
pastarnokas2 vnt.
-
žvaigždinis anyžius2 vnt.
-
jautienos sultinys300 ml
-
slyvos200 g
-
džiovintos slyvos100 g
-
fasuotos petražolėspatiekimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į karščiui atsparų indą sudėkite pusę keptų daržovių, tada sudėkite kulninės gabalus, sudėkite likusias daržoves, supilkite sultinį, sudėkite žvaigždinius anyžius, indą uždenkite ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Patiekalą troškinkite apie 4–6 valandas. Slyvas perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus. Likus 1 valandai iki troškinimo pabaigos, suberkite slyvas.