Jautienos maltinis „Naked“
-
Gaminimas 1h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Patiekalui reikės:
-
Sausai brandintos jautienos maltinukai400 g
-
,,Portobello" grybai4 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Citrina1 gabalėlis (-iai)
-
Aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Majonezas4 šaukštas (-ai)
-
Rūkytos paprikos milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
Gražgarstės20 vnt.
-
Pomidorai3 vnt.
-
Raudonasis svogūnas1 vnt.
Keptų paprikų irbazilikų padažui reikės:
-
Saldžiosios paprikos2 vnt.
-
Trinti konservuoti pomidorai250 g
-
Aitriosios paprikos prieskoniai1 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Bazilikas3 vnt.
Garnyrui:
-
Saldžiosios bulvės2 vnt.
-
Bulvės2 vnt.
-
Aliejus gruzdinimuistiklinė (-ės)
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite keptų paprikų ir bazilikų padažą. Paprikas apkepkite ant grilio iki juodumo. Sudėkite jas į plastikinį maišelį ir palaikykite 5 min. Tada jas išimkite iš maišelio, nulupkite apskrudusią odelę ir perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Paprikas
supjaustykite kubeliais, sumaišykite su konservuotais pomidorais ir smulkintais bazilikais. Pavirkite paprikas su pomidorais 2–3 min. Padažą pagardinkite aitriosios paprikos prieskoniais, druska ir pipirais.
Pasigaminkite garnyrą. Puode įkaitinkite aliejų. Bulves švariai nuplaukite ir supjaustykite labai plonais, popieriaus plonumo griežinėliais. Kiekvieną bulvės griežinėlį nuplaukite vandeniu ir labai gerai nusausinę dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai
apskrus.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.
Į įkaitintą grilio keptuvę dėkite jautienos maltiniukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių po 5 min. Kai iškeps, išimkite juos iš keptuvės ir dėkite portobello grybus, apkepkite iš abiejų pusių po 5 min. Portobello grybus galite kepti 180 0C temperatūros orkaitėje 10
min.
Dubenyje sumaišykite majonezą su citrinų sultimis ir rūkytos paprikos prieskoniais.
Ant portobello grybų dėkite rūkytos paprikos majonezą, gražgarstes, maltinukus, keptų paprikų ir bazilikų padažą, svogūnus. Mėsainį patiekite su bulvių traškučiais.