Jautienos nugarinės kepsnys su žaliųjų pipirų padažu
-
Gaminimas 55min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
jautienos nugarinės kepsnys2 vnt.
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
žalieji pipirai1.5 šaukštas (-ai)
-
brendis60 ml
-
vištienos sultinys200 ml
-
grietinėlė80 ml
-
druska ir pipiraipagal skonį
Ingredientai garnyrui
-
bulvės200 g
-
rozmarinas1 vnt.
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
smidrai baltieji200 g
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite garnyrą. Bulves nuplaukite ir pavirkite 5 min. sūdytame vandenyje. Apvirtas bulves dėkite į skardą, pabarstykite susmulkintais rozmarinais ir druska. Tada pašlakstykite aliejumi, permaišykite ir kepkite įkaitintoje 180 0C orkaitėje apie 25 min.
Šparagus nuskuskite, dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 5 min. Išvirtus šparagus ištraukite iš vandens ir apšlakstykite lydytu sviestu.
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, sudėkite jautienos kepsnius ir apkepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Kepsnius pagardinkite druska ir pipirais, uždėkite sviestą ant jų, uždenkite folija ir pastatykite šiltai, kol pasigaminsite padažą.
Į tą pačią keptuvę, kur kepė kepsniai, suberkite susmulkintus žaliuosius pipirus, supilkite brendį. Užvirinkite. Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę. Pakaitinkite, kol pradės tirštėti padažas. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepsnius patiekite su pagamintu žaliųjų pipirų padažu, purpurinėmis bulvėmis ir šparagais.