Jautienos nugarinės kepsnys su žaliųjų pipirų padažu

  • Gaminimas 55min
  • Lengvas
Jautienos nugarinės kepsnys su žaliųjų pipirų padažu

Ingredientai

Ingredientai

  • jautienos nugarinės kepsnys
     2 vnt.
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • žalieji pipirai
     1.5 šaukštas (-ai)
  • brendis
     60 ml
  • vištienos sultinys
     200 ml
  • grietinėlė
     80 ml
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Ingredientai garnyrui

  • bulvės
     200 g
  • rozmarinas
     1 vnt.
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • smidrai baltieji
     200 g
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite garnyrą. Bulves nuplaukite ir pavirkite 5 min. sūdytame vandenyje. Apvirtas bulves dėkite į skardą, pabarstykite susmulkintais rozmarinais ir druska. Tada pašlakstykite aliejumi, permaišykite ir kepkite įkaitintoje 180 0C orkaitėje apie 25 min.

Šparagus nuskuskite, dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 5 min. Išvirtus šparagus ištraukite iš vandens ir apšlakstykite lydytu sviestu.

Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, sudėkite jautienos kepsnius ir apkepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Kepsnius pagardinkite druska ir pipirais, uždėkite sviestą ant jų, uždenkite folija ir pastatykite šiltai, kol pasigaminsite padažą.

Į tą pačią keptuvę, kur kepė kepsniai, suberkite susmulkintus žaliuosius pipirus, supilkite brendį. Užvirinkite. Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę. Pakaitinkite, kol pradės tirštėti padažas. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepsnius patiekite su pagamintu žaliųjų pipirų padažu, purpurinėmis bulvėmis ir šparagais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis