Jautienos sprandinės troškinys su perlinėmis kruopomis
-
Gaminimas 2h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai jautienos sprandinės troškiniui:
-
jautienos sprandinė2 kg
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
morka1 vnt.
-
pomidorų padažas100 g
-
gira300 ml
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
druskapagal skonį
-
lauro lapai2 vnt.
-
pipiraipagal skonį
Ingredientai perlinėms kruopoms:
-
perlinės kruopuos200 g
-
pastarnokų šaknys3 vnt.
-
morka3 vnt.
-
svogūnas0.5 vnt.
-
ghi sviestas2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
švieži čiobreliaižiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Perlines kruopas pasiruoškite iš anksto – jas mirkykite vandenyje per naktį.
Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite per kelis kartus, kad mėsa ne troškintųsi, o gražiai apskrustų. Tada paruoštą mėsą dėkite į storadugnį ketaus troškinimo puodą.
Toje pačioje keptuvėje apkepkite griežinėliais supjaustytas morkas ir susmulkintą svogūną. Apkepintas daržoves sudėkite į puodą ant paruoštos mėsos. Pabarstykite prieskoniais, sudėkite lauro lapus, česnako skilteles ir supilkite pomidorų padažą bei girą. Viską lengvai permaišykite ir užpilkite karštu vandeniu, kad jis šiek tiek apsemtų patiekalą. Pašaukite į įkaitintą iki 180 ˚C orkaitę ir troškinkite apie 1–1,5 val.
Kol troškinasi mėsa, paruoškite perlines kruopas. Jas išvirkite ir kol kas atidėkite į šalį. Pastaba: virdami kruopas, vandens nesūdykite, nes nuo druskos jos pasidarys rožinės.
Morkas ir pastarnokus nuskuskite, dėkite į pasūdytą vandenį ir virkite apie 5 min. Nukoškite, leiskite atvėsti ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Gilioje keptuvėje su ghi sviestu kepkite supjaustytą kubeliais svogūną, kol lengvai apskrus. Tuomet sudėkite morkas ir pastarnokus. Gerai išmaišykite ir pakepinkite 1 min. Tada suberkite kruopas, dar sykį viską išmaišykite, paskaninkite druska ir pipirais, pabarstykite čiobrelių lapeliais. Palaikykite ant viryklės 2 min.
Jautienos sprandinės troškinį patiekite su perlinėmis kruopomis.