Jautienos troškinys su chalapos paprikomis

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas
Jautienos troškinys su chalapos paprikomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • jautiena
     1 kg
  • baltieji svogūnai
     2 vnt.
  • česnakas
     8 skiltelė (-ės)
  • morkos
     500 g
  • Chalapos paprikos
     3 vnt.
  • žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • malti gvazdikėliai
     1 žiupsnelis
  • sultinys
     6 stiklinė (-ės)
  • slyviniai pomidorai
     6 vnt.
  • kalendros
     20 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • valgomieji batatai (košės pateikimui)
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Įkaitinkite didelę gilią keptuvę arba troškintuvą su aliejumi. Jautieną pagardinkite druska ir pipirais. Pusę mėsos dėkite į keptuvę ir apkepkite apie 10 min. Išimkite iš keptuvės į lėkštę ir dėkite kitą pusę jautienos į keptuvę. Apkepkite. 

 Sudėkite visą mėsą atgal į keptuvę, suberkite susmulkintus svogūnus, česnakus, morkas, supilkite citrinos sultis, sultinį ir užvirkite. Sudėkite pomidorus, gvazdikėlius, supjaustytas Chalapos paprikas. Uždenkite keptuvę, sumažinkite kaitrą ir troškinkite mėsą apie 1 valandą. Sudėkite kapotas kalendras.

 Valgomuosius batatus nuplaukite, perpjaukite per pusę.  Batatus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite 40–45 min. Nuo valgomųjų batatų pašalinkite odelę ir sutrinkite iki vientisos masės. 

Troškinį patiekite su valgomųjų batatų koše.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis