Jautienos troškinys su chalapos paprikomis
-
Gaminimas 2h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
jautiena1 kg
-
baltieji svogūnai2 vnt.
-
česnakas8 skiltelė (-ės)
-
morkos500 g
-
Chalapos paprikos3 vnt.
-
žalioji citrina0.5 vnt.
-
malti gvazdikėliai1 žiupsnelis
-
sultinys6 stiklinė (-ės)
-
slyviniai pomidorai6 vnt.
-
kalendros20 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
valgomieji batatai (košės pateikimui)4 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite didelę gilią keptuvę arba troškintuvą su aliejumi. Jautieną pagardinkite druska ir pipirais. Pusę mėsos dėkite į keptuvę ir apkepkite apie 10 min. Išimkite iš keptuvės į lėkštę ir dėkite kitą pusę jautienos į keptuvę. Apkepkite.
Sudėkite visą mėsą atgal į keptuvę, suberkite susmulkintus svogūnus, česnakus, morkas, supilkite citrinos sultis, sultinį ir užvirkite. Sudėkite pomidorus, gvazdikėlius, supjaustytas Chalapos paprikas. Uždenkite keptuvę, sumažinkite kaitrą ir troškinkite mėsą apie 1 valandą. Sudėkite kapotas kalendras.
Valgomuosius batatus nuplaukite, perpjaukite per pusę. Batatus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite 40–45 min. Nuo valgomųjų batatų pašalinkite odelę ir sutrinkite iki vientisos masės.
Troškinį patiekite su valgomųjų batatų koše.