Jautienos vyniotinis su virtais kiaušiniais ir agurkėliais
-
Gaminimas 2h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
jautienos sprandinė be kaulo1 kg
-
garstyčios2 šaukštas (-ai)
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
miltai1 šaukštas (-ai)
Įdarui:
-
smulkinta jautiena500 g
-
rozmarinai0.5 šaukštelis (-iai)
-
mairūnai1 šaukštas (-ai)
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
-
kapotos petražolės2 šaukštas (-ai)
-
kiaušiniai (virti)4 vnt.
-
marinuotas agurkas1 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išpjaustykite jautienos sprandinę taip, kad gautųsi vienas didelis gabalas. Jei norite paploninti gabalą, padaužykite jį virtuviniu plaktuku.
Jautienos gabalą ištepkite garstyčiomis. Pasigaminkite įdarą. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną su žolelėmis ir prieskoniais. Įdarą paskirstykite ant jautienos gabalo. Ant įdaro sudėkite virtus kiaušinius, agurko griežinėlius. Tvirtai susukite jautienos ritinėlį, suriškite medvilniniu siūlu. Vyniotinį paskaninkite druska ir pipirais, pavoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepkite po kelias minutes iš visų pusių.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į skardą įpilkite 150 ml vandens, įdėkite vyniotinį ir uždenkite dangčiu. Kepkite apie 1–1,5 valandos (priklauso nuo vyniotinio storio). Iškeptą vyniotinį supjaustykite ir patiekite su virtomis daržovėmis.
Patarimas. Jautienos vyniotinis bus dar skanesnis, jei sprandinę pamarinuosite iš vakaro.